Behandelstoel - Hoe kies je de beste voor jouw salon?

list In: Cosmetische uitrusting

De behandelstoel is een van de belangrijkste onderdelen van een schoonheidssalon. Daarom moet hij gemaakt zijn van de beste materialen en afgestemd zijn op de uit te voeren diensten. Waar moet je op letten bij het kiezen van een cosmeticastoel?

Inhoudsopgave

Soorten behandelstoelen

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een behandelstoel?

Welke behandelstoel is het goedkoopst?

Hoe ziet de behandelstoel eruit?

Elementen van de behandelstoel die het comfort van de patiënt beïnvloeden

Mobiele behandelstoel

Soorten behandelstoelen

Moderne behandelstoelen bieden ultiem comfort. Een goed geprofileerde en voldoende zachte zitting en rugleuning dragen bij aan een positieve ervaring tijdens behandelingen. De mogelijkheid om de stoel te verstellen maakt het mogelijk om deze individueel aan te passen aan de lengte van de schoonheidsspecialiste en het type dienst dat wordt geleverd.

Behandelstoelen kunnen worden onderverdeeld in:

handmatige behandelstoel - de voetsteun en rugleuning zijn handmatig verstelbaar en de constructie is relatief licht,

hydraulische behandelstoel - de hoogte wordt ingesteld met behulp van een hendel,

elektrische behandelstoel - heeft meerdere elektromotoren waarmee de hoogte en de positie van de rugleuning snel en comfortabel kunnen worden veranderd.

De goedkoopste modellen zijn handmatige behandelstoelen, die echter vrij eenvoudig te bedienen zijn. Het elektrische confluentiebed is daarentegen de duurste optie. Sommige modellen hebben de optie om een voetbediening aan te sluiten, zodat degene die de behandeling uitvoert altijd zijn handen vrij heeft.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een behandelstoel?

Bij het kiezen van meubilair voor een schoonheidssalon moet je je laten leiden door de functionaliteit, het soort behandelingen dat wordt uitgevoerd en de esthetiek. De professionele behandelstoel is het belangrijkste meubelstuk in de salon.

Er zijn maar weinig modellen die zo veelzijdig zijn dat ze in elke situatie werken. Daarom moet je eerst bepalen welke behandelingen er in de schoonheidssalon worden uitgevoerd en de juiste stoel kiezen voor individuele behoeften. Bij voetbehandelingen is een behandelstoel met gedeelde voetsteunen een goede optie.

Welke behandelstoel is het goedkoopst?

Niet elke patiënt neemt dezelfde houding aan tijdens de behandelingen. Dit hangt af van hun lengte en het type behandeling dat wordt uitgevoerd. Daarom is de instelling van de stoel en de mate waarin deze versteld kan worden belangrijk. Een elektrische behandelstoel kan de beste optie zijn, maar is een behoorlijke kostenpost. Het is een optie die comfortabele behandelingen biedt voor zowel de schoonheidsspecialiste als de klanten.

Een goedkopere oplossing is een hydraulische stoel. Naast hoogteverstelling heeft deze stoel handmatige verstelling van de voetensteun en rugleuning. De goedkoopste oplossing is de aanschaf van een handbediende behandelstoel. Dit meubel is gemakkelijk te hanteren en licht tijdens transport. Hij is echter niet zo comfortabel als zijn duurdere tegenhangers.

Uiterlijk van de behandelstoel

Naast de instelling van de stoel is ook het uiterlijk belangrijk. Er zijn modellen op de markt in verschillende kleuren, zodat je ze kunt afstemmen op het decor van je schoonheidssalon. Het uiterlijk van een salon trekt klanten aan of kan ze afschrikken. Daarom is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de esthetiek van het meubilair. Momenteel domineren behandelstoelen van ecologisch leer of kunststof. Hun gladde oppervlak kan gemakkelijk worden schoongehouden zonder de waarde van het meubilair te verliezen. Geschikte lakens op dergelijke bedden zijn praktisch en voegen zachtheid en gezelligheid toe.

De keuze van de juiste behandelstoel is daarom individueel. Dit meubel moet comfortabel, functioneel en praktisch zijn. Een juist gekozen stoel garandeert het comfort van de uitgevoerde behandelingen, terwijl alle veiligheidsregels worden nageleefd.

Elementen van de behandelstoel die het comfort van de patiënt beïnvloeden

Voor maximaal comfort van de patiënt en de schoonheidsspecialiste moeten de zitting en rugleuning verstelbaar zijn. Voetsteunen zijn ook praktisch. Het comfort voor de patiënt wordt beïnvloed door

hoofdsteun - ontspanning is mogelijk dankzij,

armleuningen,

360 graden rotatie van de stoel met de mogelijkheid deze op elk moment te vergrendelen,

verstelbaarheid van de voetsteunen op een bepaald niveau en opzij,

gemakkelijk schoon te maken materiaal.

Je kunt ervoor kiezen om een traditionele cosmeticastoel te kopen of een designmodel dat eruitziet als het meubilair van je keuze voor thuis. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je meer uitgeeft, want de meest modieuze stukken zijn het duurst. Houd in gedachten dat de stoel er niet alleen mooi uit moet zien, maar vooral functioneel moet zijn. De meubels voor schoonheidssalons, die met de grootste zorg zijn gemaakt, onderscheiden zich door hun stabiele en robuuste constructie. Daardoor gaan ze vele jaren mee.

Mobiele behandelstoel 

Bij het verlenen van cosmetische diensten bij de klant thuis komt een mobiele cosmetische stoel goed van pas. Dergelijke modellen zijn opvouwbaar en licht van gewicht. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden vervoerd en snel worden opgezet. Zo'n fauteuil is ook handig in een schoonheidssalon, waar hij naar verschillende plekken verplaatst moet worden. De wielen in het frame maken het gemakkelijk om de stoel in een andere positie te zetten. Ze hebben een groot verstelbereik op verschillende niveaus. De mobiele behandelstoelen voldoen aan alle noodzakelijke normen.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December