Combinatiemanicure - wat houdt het in?

list In: Cosmetische uitrusting

Deze nieuwe trend in nageldesign is afkomstig uit Korea. In het begin was het alleen bekend in professionele schoonheidssalons. Nu is het wereldwijd verspreid en wordt het door veel vrouwen gewaardeerd. Wist je dat je de combinatiemanicure ook thuis zelf kunt doen? In het volgende gedeelte vertellen we je waar je op moet letten als je jezelf gaat stylen en geven we je een kort overzicht van de combinatie manicure.

In een notendop houdt deze methode in dat de nagels nauwkeurig worden voorbereid voor zowel het traditionele als het hybride lakken van de nagels. Bij deze styling wordt speciale nadruk gelegd op de juiste verzorging van de nagelriemen rond de nagelplaat. Ze worden voorzichtig teruggeduwd, geknipt en gefreesd, gevolgd door het nauwkeurig lakken van de nagels "onder de nagelriemen". Deze stappen verlengen effectief de levensduur van het nageldesign. De gelakte nagels zien er gewoon beter uit en je kunt langer genieten van elegant gelakte nagels.

Combinatie manicure - wat betekent het eigenlijk?

Een combinatie manicure vereist geen speciale apparatuur of voorbereidingen. Het is een methode die zich voornamelijk richt op de juiste voorbereiding van de nagelplaat voor het aanbrengen van hybride of traditionele nagellak. Door de nagelriemen rond de nagels te verwijderen, ze te kantelen en de randen van de nagelplaat zorgvuldig af te knippen en te frezen, kan de nagel enkele millimeters langer worden. Bovendien zorgt de sterke afwijking van de nagelriemen vlak voor het lakken ervoor dat de kleur zo dicht mogelijk bij de randen van de nagel kan worden aangebracht, als het ware "onder de nagelriemen". Dit alles resulteert in een esthetisch mooi en natuurlijk ogend nageldesign. Bovendien is de hergroei zichtbaar met een vertraging van meer dan een week!

Dit type manicure is niet alleen voorbehouden aan hybride lakken. Het werkt ook goed met traditioneel lakken. Het aanbrengen van nagellak "onder de nagelriemen" heeft al veel fans over de hele wereld. Ontdek zelf de voordelen van deze stylingmethode.

Voordelen van de gecombineerde manicure

Vrouwen die eenmaal de combinatie manicure hebben gehad, willen geen andere nageldesign methode meer gebruiken. Het belangrijkste voordeel van de combinatie manicure is de duurzaamheid van de styling. Dit type manicure vertraagt de zichtbaarheid van hergroei tot wel een week. Daarnaast maakt de combinatie manicure het mogelijk om de nagelplaat optisch te verlengen en de nagellak nauwkeurig aan te brengen. De nagellak overstroomt de nagelriemen niet, wordt esthetisch aangebracht en ziet er gewoon beter uit.

De nagelriemen rond de nagels worden op hun plaats gehouden en zoveel mogelijk teruggeduwd, wat resulteert in een optisch langere nagelplaat. Met een combinatie manicure zien zelfs korte nagels er mooi en esthetisch uit. Je handen zien er goed verzorgd uit en worden je beste visitekaartje.

Hoe doe ik thuis een combinatie manicure?

Het zelf doen van een combinatie manicure is, in tegenstelling tot wat het lijkt, niet gemakkelijk en vereist oefening. Professionele stylisten hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd om hen voor te bereiden op het werken met de scherpe gereedschappen en accessoires die bij nageldesign worden gebruikt. Het uitvoeren van een manicure vereist zorgvuldigheid en precisie. Vergeet niet dat scherpe cosmetische accessoires de gevoelige huid rond de nagels gemakkelijk kunnen verwonden. Als je het echter leuk vindt om je nagels te verzorgen en je neemt er graag de tijd voor, dan kun je zelf thuis een combinatie manicure proberen.

Als je deze behandeling voor de eerste keer doet, wees dan voorzichtig en onthoud een paar belangrijke regels.

Zorg er allereerst voor dat je het benodigde gereedschap hebt voor nagelstyling, zoals een nagelknipper, schoffel, vijl en nagelknipper. Je moet je handen desinfecteren voordat je met de behandeling begint. De huid rond de nagel is gevoelig, dus doe het rustig en voorzichtig. Pas op dat je jezelf niet snijdt. Het uitvoeren van een combinatie manicure kan in het begin moeilijk lijken. Maar met doorzettingsvermogen en geduld zul je het zeker onder de knie krijgen en je handen kunnen verzorgen als een echte professional.

Hier is een korte blik op wat je moet doen.

Verzacht de nagelriemen rond je nagels. Je kunt een speciaal preparaat gebruiken dat de nagelriemen effectief hydrateert en verzacht in een paar minuten. Je kunt een speciaal product gebruiken dat de nagelriemen effectief hydrateert en verzacht in slechts een paar minuten. Gebruik een tang om de losgekomen nagelriemen door te knippen. Voor een grondiger verwijdering van de nagelriemen gebruik je een nagelvijl.

Vorm de nagelplaat met vijlen. Kies je favoriete vorm zoals amandel, ovaal of vierkant. Zorg ervoor dat je maar in één richting vijlt. Door in één richting te vijlen voorkom je dat de nagelplaat splijt.

Breng traditionele of hybride nagellak aan. Ongeacht het type manicure, vergeet niet om een base coat aan te brengen. Deze beschermt de nagelplaat en fixeert bovendien de kleur. Probeer precies te lakken. Buig de nagelriemen en lak de nagel vanaf de rand, waarbij je de kleur onder de nagelriemen brengt. Voor hybriden fixeer je elke laag nagellak met een UV-lamp volgens de instructies.

Ruime keuze aan nageldesign tools bij Cosmetic Garden

In onze shop vind je alle accessoires en tools die je nodig hebt. We hebben een ruime keuze aan frezen, vijlen, maar ook cosmetische accessoires zoals hybride lakken en gels, penselen om gemakkelijk nagels te lakken en zelfs UV- en LED-lampen.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December