Darsonval voor puistjes! Bekijk hoe je puistjes effectief kunt elimineren

list In: Cosmetische uitrusting

Een vette huid, mee-eters, puistjes en ... "puistjes"... De ergste plaag van tieners en ouder. Ze verschijnen plotseling, onverwacht, ontsieren het gezicht en veroorzaken tal van complicaties in de vorm van verkleuringen, littekens en littekens, die moeilijk te bestrijden zijn. Wat zijn deze "puistjes"?

 

"Puistje" is de spreekwoordelijke naam voor een huidlaesie die een symptoom is van een zeer ernstige en behandelingsresistente dermatologische aandoening - acne. De meeste mensen beschouwen acne als een cosmetische afwijking en proberen er op eigen kracht van af te komen door veel verschillende specifieke producten in drogisterijen te kopen. Verschillende tonics, crèmes, maskers, gels... deze cosmetica helpen echter niet echt, omdat ze geen genezende stoffen bevatten, maar alleen cosmetische ingrediënten, en door ze te gebruiken behandelen we acne alleen, niet verwijderen we de oorzaak ervan.

Wat is dan de oorzaak van acne?

De belangrijkste factor die bijdraagt aan de vorming van acne is de bacteriële flora op de opperhuid. Natuurlijk zijn er gewenste bacteriën op de bovenste laag van de huid, de zogenaamde natuurlijke bacterieflora. Maar naast deze bacteriën herbergt onze huid ook ziekteverwekkende bacteriën.

Ziekteverwekkende bacteriën die acne veroorzaken zijn onder andere:

Propionibacterium acnes

Corynebacterium acnes

Brevibacterium acnes

Pityrosporum ovale

Malassezia furfur

Staphylococus albus

S. aureus

 

Wegwerpnagelvijlen worden vaak meerdere keren gebruikt voor verschillende klanten. Het komt ook vaak voor dat nagelstylisten één vijl aanwijzen voor een bepaalde klant en deze in een gesigneerd zakje bewaren, in de hoop dat ze op de juiste manier te werk gaan.

Helaas is dit niet het geval. De vijlen worden eerst zorgvuldig gewassen en vervolgens gedesinfecteerd met een product in een verstuiver of in een desinfectiekuip - wat geen goede methode is. Helaas is desinfectie een procedure die bedoeld is om het aantal micro-organismen in het te desinfecteren materiaal zo veel mogelijk te reduceren. Desinfectie vernietigt de vegetatieve vormen van micro-organismen, maar verwijdert niet altijd de sporen, d.w.z. de rustvormen die de organismen in staat stellen om de ongunstige omstandigheden (bijv. geschikte pH, temperatuur, vochtigheid, osmotische druk) te overleven. Wanneer de omstandigheden weer gunstig voor ze worden, kunnen ze weer actief worden. Sterilisatie van papieren vijlen is daarentegen niet mogelijk vanwege de zeer hoge temperaturen in de sterilisator of autoclaaf. Een vijl die gesteriliseerd wordt, zal delamineren en onbruikbaar worden - we raden een dergelijke poging af. Het heeft daarom geen zin om papieren wegwerpvijlen in ziplockzakken te bewaren, zelfs niet na grondig wassen en desinfecteren. Naar analogie van de zakjesmethode zouden de wegwerphandschoenen die we gebruiken tijdens manicure- en pedicurebehandelingen gewassen en gedesinfecteerd kunnen worden en vervolgens in het zakje bewaard kunnen worden tot het volgende bezoek van de klant. De juiste verzorging van de nagels zorgt ervoor dat we verschillende micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels, niet overbrengen naar andere delen van het lichaam.

Wat is het werkingsmechanisme van deze bacteriën?

Deze bacteriën hebben een lipolytische activiteit - ze breken vetten af, met name talgtriglyceriden. Seborroe gaat gepaard met acne. De lipolytische activiteit wordt gecombineerd met de vorming van vetzuren, die oxidatie ondergaan (omzetting van vetzuren in acetyl-co-enzym A), waardoor ze irriterend worden en ontstekingsverschijnselen veroorzaken. Dit is het moment waarop zogenaamde puistjes ontstaan - ze zijn rood, vaak bobbelig, pijnlijk en kunnen er etterig uitzien. Wat te doen, hoe te verhelpen?

Het belangrijkste is om acne als een ziekte te herkennen en naar een dermatoloog te gaan. Acne mag niet alleen met cosmetica worden behandeld. De dermatoloog zal waarschijnlijk antibiotica voorschrijven, bijv. tetracyclines, een hormonale behandeling toepassen of retinoïden, bijv. Roaccutane - vooral effectief bij papuleus-pustuleuze laesies. De dermatoloog kan ook antibacteriële preparaten aanbevelen - erytromycine, azelaïnezuur.

Om het effect van deze medicijnen te versterken, wordt een d'arsonbehandeling aanbevolen - en dit is waar een schoonheidsspecialiste of cosmetoloog ons kan helpen. Hoe werken D'arsonwala stroombehandelingen?

D'arsonwala-stromen zijn zogenaamde hoogfrequente stromen. De frequentie varieert van 300 - 500 kHz, de intensiteit is laag - tot 1 mA, de spanning is hoog - tot enkele honderdduizenden volts. Tijdens de d'arson-behandeling wordt kiemdodend ozon - zogenaamde triatomaire zuurstof O3 - geproduceerd aan de buitenkant van de glazen pellet. Binnenin de pelota worden edelgassen geproduceerd, waardoor de pelota binnenin een zalmkleurige of blauwe gloed krijgt.

Welk effect heeft ozon op bacteriën?

De ozonmolecule is positief en negatief geladen, terwijl bacteriën alleen negatief geladen zijn. Door het verschil in polariteit wordt de ozonmolecule aangetrokken tot de bacterie, met name tot het celmembraan. De celmembraaneiwitten worden beschadigd en de wandstructuur wordt verstoord. Menselijke cellen, die hun membraanpotentiaal kunnen veranderen en een cytoplasmatische structuur hebben, verdedigen zichzelf tegen een ozonaanval door het celmembraan snel te vullen met cholesterol.

Ozongenererende apparaten, die werken volgens het principe van "stille ontlading", hebben een drievoudig effect:

door oxidatie hebben ze een bactericide, virucidale en fungicide werking

verbeteren het metabolisme en de weefselvoeding door oxygenatie

activeren het immuunsysteem van de huid

De atomaire zuurstof die vrijkomt bij de afbraak van ozon reageert met de bouwstenen van het celmembraan: onverzadigde vetzuren, fosfolipiden, cysteïne-, methionine- en histidinehoudende eiwitten, waardoor bacteriële cellen worden vernietigd en plaatselijke ontstekingen worden verminderd.

De D'arson behandeling wordt meestal gebruikt na een manuele reiniging van de huid. Maar het kan ook als een volledig aparte behandeling worden gebruikt. Met de d'arsonvallisation behandeling vernietigen we de bacteriën die acne veroorzaken en ondersteunen zo de behandeling ervan. De resultaten van de behandeling zijn wetenschappelijk bewezen. Je kunt dit apparaat ook thuis zelf gebruiken, omdat het volkomen veilig is. Het wordt aanbevolen om 2 behandelingen per dag uit te voeren, van 5-10 minuten. Er moet echter worden vastgesteld of je contra-indicaties hebt voor dit type behandeling.

Contra-indicaties:

rosacea

teleangiëctasieën

allergische huidaandoeningen

zwangerschap (uitvoeren en laten uitvoeren is niet toegestaan)

hypertensie

zwelling

nerveuze hyperactiviteit

hartaandoeningen

kapotte huid

koorts

astma

ziekten van het zenuwstelsel

epilepsie

metalen implantaten

Andere effecten van D'arsonwala

Topische D'arsonwala - indicaties:

behandeling van neuralgie

huidgevoeligheidsstoornissen

jeuk

bevriezing

seborroe

alopecia areata

stimulatie van de bloedsomloop

 

Er zijn verschillende modellen D'arsonval stroomgeneratoren verkrijgbaar op de cosmeticamarkt.

SMART 667 DARSONVAL

APPARAAT ELEGANTE 1893 5IN1 PLUS MICRO + DARSONVAL+ GALVAN + VACUÜM + SPRAY + ELEKTROCOAGULATOR

DARSONVAL APPARAAT LZ-006A 10W   (4 tips inclusief een kam met D'arsonval stromen)

APPARAAT ELEGANTE 872 2IN1 DARSONVAL + ULTRAGELUID

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December